KOHA.net

Арбери

Полициска акција во Зубин-Поток - запленети рачни бомби, долги пиштоли

полицијата

Фотографиите ги објави министерот Џелал Свечла

Косовскиот министер за внатрешни работи Џелал Свечла соопшти дека во четвртокот во акција на косовската полиција во селото Угларе во Зубин-Потоку биле заробени рачни бомби и долго оружје и дека едно лице е уапсено.

Свечла на Фејсбук ја објави и фотографијата на осомничениот. 

„Нашата заложба за искоренување на криминалот и отстранување на криминалните остатоци од Србија во нашата земја продолжува успешно. Оружје и експлозивни направи како рачни бомби, долги пиштоли, муниција, радио комуникации, противкуршуми и технолошка опрема открила денеска косовската полиција при рација на локација во селото Угларе во Зубин Поток. Лицето кај кое е пронајдено ова оружје и опрема е уапсено, а предметот е процесуиран во Обвинителството. Нема компромиси кон криминалот, поединци или групи кои и штетат на безбедноста на нашата земја и нашите граѓани“, напиша тој.

Шведска вети дека институциите ќе работат на заштита на државните интереси, безбедноста на граѓаните, владеењето на правото и редот во секој агол на државата.