ФИФА Евро 2024 KOHA.net

Арбери

Лајчак разговара со О'Брајан за случувањата во Западен Балкан

Специјалниот пратеник на Европската унија за дијалогот Косово-Србија, Мирослав Лајчак и помошникот државен секретар за европски и евроазиски прашања, Џејмс О'Брајан

Специјалниот пратеник на Европската унија за дијалогот Косово-Србија, Мирослав Лајчак и помошникот државен секретар за европски и евроазиски прашања, Џејмс О'Брајан

Специјалниот пратеник на Европската унија за дијалогот Косово-Србија, Мирослав Лајчак, во средата се сретна со помошникот државен секретар за европски и евроазиски прашања, Џејмс О'Брајан.

Лајчаку најави дека на оваа средба разговарале за случувањата во Западен Балкан. 

„Секогаш ми е задоволство да му посакам добредојде на Џим О'Брајан во Брисел. Разговаравме за случувањата во Западен Балкан и нашите очекувања за следниот период“, напиша тој на платформата „Х“.