ФИФА Евро 2024 KOHA.net

Арбери

Разрешена е заменик-градоначалничката на Звечан, Наташа Томаниќ

Општина Звечан

Градоначалникот на Звечан денеска ја разреши заменик-градоначалничката на општината Наташа Томаниќ.

Одлуката за разрешување на Томаниќ е донесена денеска на седницата на општинското собрание на Звечан што се одржа во 10:00 часот.

Се гласаше за разрешување на потпретседателот, при што 17 гласа беа за разрешување, ниту еден против и ниту еден воздржан.

Разрешувањето на потпретседателот за TIME го потврди и градоначалникот на Звечан, Илир Пеци.

Тој рече дека одлуката е донесена денеска на седницата на општинското собрание на која 17 собранија гласале за разрешување на потпретседателот.

Според него, потпретседателката неколку пати ги пречекорувала своите овластувања на работа.

Покрај тоа, тој постојано вршеше притисок врз српските функционери во општина Звечан, поради што во последните денови тројца српски функционери поднесоа оставки.

ПРОЧИТАЈТЕ ИСТО: