KOHA.net

Арбери

Гервала на средба со О'Брајан, се разговара за членството на Косово во меѓународните организации

Џервал и О'Брајан

Министерката за надворешни работи Доника Гервала се сретна со помошникот државен секретар за европски и евроазиски прашања Џејмс О'Брајан со кого разговараше за членството на Косово во меѓународните организации.

Гервала во саботата на Фејсбук објави дека разговарал за други прашања со О'Брајан.

„Во духот на посебните односи меѓу двете држави, на средбата беа разгледани многу аспекти на продлабочување на билатералната соработка, зајакнување на владеењето на правото и демократијата и остварување на аспирациите за членство на Република Косово во меѓународните организации. Разговаравме и за други актуелни случувања во земјата, при што беше акцентирана посветеноста на институциите за одржување на мирот и стабилноста во земјата и регионот како и одбивање на безбедносните закани“, напиша Гервала.

О'Брајан пред два дена учествуваше на свеченото отворање на новиот објект на амбасадата на Косово во САД.

ПРОЧИТАЈТЕ ИСТО: