KOHA.net

Арбери

Гњилане одлучува да ги субвенционира раѓањата

исток

Фото: Илустрација

Општина Гњилане одлучи да субвенционира раѓања. 

Во соопштението на Општината се наведува дека општина Гњилане по втор пат одлучила да ги поддржи идните мајки за децата родени оваа година.

Според најавата поддршка ќе добијат сите деца родени годинава. 

Се вели дека првото раѓање ќе се субвенционира со 100 евра, второто со 200, третото со 300 евра, четвртото со 400 евра и петтото раѓање со 500 евра.

Пријавувањето може да се направи во текот на целата година.