KOHA.net

Џеват Красниќи

Активисти го прекинаа предавањето на професорот осуден за сексуално вознемирување

UP

Студентското феминистичко движење во четвртокот го прекина предавањето на професорот осуден за сексуално вознемирување Џеват Красниќи.

Во видеото што го обезбеди КОХА, дел од претставниците на ова движење не му дозволуваат на Красниќи преку свирежи да го следи часот со учениците.

ВИДЕО:

Професорот Красниќи е осуден од 27 студенти за сексуално вознемирување.

Етичкиот совет на Универзитетот во Приштина го води случајот. Вчера овој Совет за прв пат одржа отворена расправа на која го испитуваше обвинението на 27 студентки.

Студентите постојано протестираат пред Ректорат со барање за итно исклучување на Красниќи од УП.