KOHA.net

Арбери

МНР: Грција ги затвора границите

Грција

Министерството за надворешни работи и дијаспора соопшти дека Грција ќе ги затвори границите како резултат на 48-часовен штрајк.

Министерството за надворешни работи во понеделник соопшти дека според грчката царинска служба, преминувањето на границата ќе биде дозволено само за пешаци, без багаж и за лица со сериозни здравствени проблеми.

„Министерството за надворешни работи и дијаспора ги известува сите граѓани на Република Косово дека од утре, 2 година, со почеток во 2024:06 часот до 00 година, во 4:2024 часот наутро границите на Грција ќе да биде затворен, како резултат на 06-часовниот штрајк што го најави грчката царинска служба. Министерството за внатрешни работи и врски ги известува граѓаните дека минување на границата ќе биде дозволен само за пешаци, без багаж и за лица со сериозни здравствени проблеми“, се вели во соопштението на Министерството.

Властите најавија дека косовските граѓани можат да побараат дополнителни информации во Канцеларијата за интереси на Косово во Атина.