ФИФА Евро 2024 KOHA.net

Арбери

„Електросевери“ почнува со наплата во четирите северни општини

Актуелно

Компанијата „Електросевери“ соопшти дека од четврток почнала да ги дели сметките за струја во четирите северни општини Лепосавиќ, Северна Митровица, Звечан и Зубин-Поток.

Граѓаните во четирите северни општини, според огласот, добиле паушални сметки од 21.60 евра.

Заедно со таа сметка, на корисниците ќе им биде доставен и копија од договорот за увид, како и известување до снабдувачот „Електросевер“.

„Со уплата на сума од 21.60 евра ќе се смета дека е склучен Договорот за набавка со фирмата „Електросевер“. Надлежните на „Електросевер“ на граѓаните ќе им ги донесат на потпишување договорите за снабдување со електрична енергија“, се вели во соопштението.

Сликата
„Електросевер“ фактура во северните општини / РЕЛ

Договорот меѓу КЕДС и „Електросевери“ беше потпишан на почетокот на декември минатата година.

Косово и Србија постигнаа договори за енергетика во 2013 и 2015 година, но кои не се спроведени.

Во јуни минатата година двете страни со посредство на ЕУ се договорија за имплементација на енергетскиот патоказ. Според овие договори, произлегува и договорот потпишан меѓу КЕДС и „Електросевери“.