KOHA.net

Арбери

Спахиу: Еди Рама му направи многу услуги на Вучиќ денеска на Самитот

Политичкиот аналитичар Неџмедин Спахиу изјави дека на Самитот за Украина во Тирана, премиерот на Албанија, Еди Рама, му направил услуга на српскиот претседател Александар Вучиќ.

Според него, отсуството на косовското знаме и претставувањето на Рама со соодветни имиња, според Спахиу, било услуга за Вучиќ.

Организаторот, за разлика од некои други состаноци каде што таму беше поставено знамето на Косово, вклучително и на Србија, знаме воопшто немаше, на инсистирање на Вучиќ, Еди Рама го направи овој компромис“, рече Спахиу во средата во „ Конфронт. “ на КТВ.

Тој истакна дека претседателката Вјоса Османи не е патриотска, бидејќи според него Османи треба да се пензионира или да реагира за знамето на Косово.

Претседателката Вјоса Османи неколку пати докажа дека не е патриотска... Кога зборува англиски, нагласува „Косово“ и не кажува Косово“, рече тој.