ФИФА Евро 2024 KOHA.net

Арбери

Во Приштина протест против Здружението

Започна протестот повикан да се спротивстави на „наметнувањето“ за формирање Заедница на општини со српско мнозинство.

Протестот го повика Садри Рамабаја од Албанскиот институт за геополитика.

Рамабаја во статус на Фејсбук напиша дека „наметнувањето на Заедницата на српските општини е хроника на новата најавена албанско-српска војна“.

Државјанството е најдобра гаранција од БКС како инструмент на Белград - не поминува“, напиша тој на Фејсбук.

Протестот започна во 12:00 часот.

{галерија}