KOHA.net

Арбери

Медицинскиот тим на ЕУЛЕКС во саботата го прегледа Дејан Пантиќ

ЕУЛЕКС Косово

Шефот на ЕУЛЕКС, Ларс-Гунар Вигемарк, објави дека оваа мисија во саботата вечерта испратила лекарска екипа да го провери поранешниот српски полицаец Дејан Пантиќ, кој се наоѓа под сомнение дека ги нападнал институциите на северот.

Вигемарк преку објава на Твитер објави дека ова е втор медицински преглед што му е направен на Пантиќ.

„На барање на одговорните органи на Косово, медицински тим на ЕУЛЕКС синоќа го провери г. Д.П. приведен од косовската полиција. Ова е втор медицински преглед на г. ДП спроведена од медицинскиот тим на ЕУЛЕКС. Првиот беше пред една недела“, напиша тој.

Шефот на ЕУЛЕКС, Ларс-Гунар Вигемарк, преку Твитер објави дека синоќа испратиле лекарска екипа да го провери поранешниот српски полицаец Дејан Пантиќ, кој се наоѓа под сомнение дека напаѓал институции на северот.

Според Вигемарк, ова е втор медицински преглед што му е направен на Пантиќ.

Пантиќ беше уапсен на 10 декември, под сомнение дека го организирал нападот на канцелариите на Општинските изборни комисии на северот на Косово. Неговото апсење го соопшти министерот за внатрешни работи Џелал Свечла.

Свечла во напис на Фејсбук рече дека Пантиќ во минатото бил член на српската МУП.