KOHA.net

Арбери

Пензионерите протестираат, со транспаренти и цвеќиња чекајте ги пратениците

Десетици пензионери протестираа во четвртокот пред Собранието на Косово со мотото „Достоинство за пензионерите“.

Некои од нив држеле транспаренти во рацете, а други цвеќиња за да им подарат на пратениците, а во тој случај бараат промена на законот со кој се принудени да се јавуваат на секои шест месеци за пензии.

{галерија}