ФИФА Евро 2024 KOHA.net

Арбери

Вулин: Србија ќе работи против членството на Косово во Интерпол

Александар Вулин

Министерот за надворешни работи на Србија, Александар Вулин, изјави дека Србија ќе работи активно за да го спречи членството на Косово во Интерпол.

Овие зборови Вулин ги кажал за време на средбата со амбасадорот на Јапонија во Белград Такахико Кацумата, пренесува Косово онлајн.

За време на средбата, како што се наведува, Вулин му кажал на амбасадорот за аргументите зошто Србија е против членството на Косово во Интерпол. И тој рече дека ако Косово повторно поднесе барање за членство во Интерпол, тогаш активно ќе работи да го спречи тоа.