KOHA.net

Арбери

Осман се поклонува на гробиштата на народните маченици во Тирана

Вршителот на должноста претседател Вјоса Османи им оддаде почит на мачениците на татковината во близина на споменикот „Мајка Албанија“ во Тирана.

Османи однапред се сретна со претседателот на Парламентот на Албанија, Грамоз Ручи, а во 12:30 часот ќе одржи говор пред пратениците на Парламентот на Албанија.

Вториот ден на Османи во Албанија ќе заврши со средба со премиерот Еди Рама.