KOHA.net

Арбери

Вечерва на Интерактивен - Богатството на Ујман

Вечерва Интерактив ја пренесува истражувачката сторија за Ујман на новинарката Леонита Бајрами.

Колкав е вистинскиот капацитет на најголемото вештачко езеро на Косово и колку се влева на територијата на Србија, а колку во Зубин Поток?

Зошто е одлучено да се изгради во 70-тите години и кој го изградил и за што првично бил наменет, врз основа на градежниот проект?

Што велат градежниците и актуелните раководители за важноста на Ујманското Езеро?

Како експертите ја оценуваат физибилити студијата што се очекува да ја направат американските власти?

Овие и други, вечерва на Интерактив од 23:20 часот на КТВ и директно на YouTube каналот на емисијата.