ФИФА Евро 2024 KOHA.net

Арбери

Комисијата за внатрешни работи гласа за пакетот за трансформација на КБС

Комисијата за внатрешни работи почна да го разгледува пакетот предлог закони за трансформација на КБС.

Сите пратеници, со исклучок на пратениците од Српската листа кои не се присутни, гласаа за овој пакет, пренесува Коха диторе.

Претседателството одлучи и во 15 часот да биде одреден датумот на седницата на која ќе се гласаат предлог-законите.