KOHA.net

60 МИНУТИ

Адвокатот Хоти смета дека правната конфронтација со ChatGPT е предизвик

Адвокатот Вели Хоти размислуваше да ја оспори правната конфронтација со генеративната вештачка интелигенција, ChatGPT. Во четвртокот во емисијата „60 минути“ на КТВ, Хоти рече дека правните експерти може да наидат на потешкотии во врска со тоа, бидејќи роботите и технологијата не уживаат авторски права за интелектуална сопственост и се што е јавно може да се користи преку ова, вештачка интелигенција.