Gjykata e tenderëve kthen në rivlerësim tenderin e KEK-ut

Gjykata e tenderëve kthen në rivlerësim tenderin e KEK-ut

12 March 2018 10:18

Gjykata e tenderëve e ka anuluar vendimin e Korporatës Energjetike të Kosovës për dhënie të kontratës për aktivitetin e prokurimit “Furnizim me bosht të kushinetës së dyfishtë të mullirit” me nr. të prokurimit KEKO 17/4887/121.

Kjo gjykatë e ka miratuar si të bazuar ankesën e operatorit ekonomik “Eng Group” sh.p.k.-Prishtinë lidhur me këtë aktivitet të prokurimit dhe atë e ka kthyer në rivlerësim, shkruan sot “Koha Ditore”. Në vendimin Organit Shqyrtues të Prokurimit janë konstatuar shkelje ligjore që janë shkaktuar nga Autoriteti Kontraktues-KEK.

“Paneli shqyrtues konstaton se OE ankues ‘Eng Group’ sh.p.k. është kualifikuar si tenderues i eliminuar nga AK-KEK pasi që sipas letrës standarde nuk ka ofruar dokumentacion autentik të prodhuesit si katalogë-pjesë të katalogut nga prodhuesi apo vizatim të vërtetuar nga prodhuesi me përshkrimin teknik të detajuar për artikujt e ofruar (dimensionet-materiali) dhe të nënvizuar artikujt për pozicionet e kërkuara”, thuhet në arsyetimin e vendimit të OSHP-së.

Sipas tij, OE ankues pretendon se janë të autorizuar nga prodhuesi dhe kanë autorizim së bashku me vizatim... (më gjerësisht lexoni sot në “Koha Ditore”)

Gazetën Koha Ditore mund ta lexoni edhe online. Këtu mund të gjeni sqarimin se si mund të abonoheni.

© KOHA. Të gjitha të drejtat janë të rezervuara.

Komentet

Shto koment

Të ngjashme