Prishtina me pilot-projekt për shoqatat në bashkëpronësi Foto: Koha

Prishtina me pilot-projekt për shoqatat në bashkëpronësi

05 shkurt 2018 09:06

Prishtina është zgjedhur për t`u pilotuar një program i financuar nga Banka Botërore, i mbështetur pjesërisht nga Qeveria e Kosovës për krijimin e shoqatave në bashkëpronësi, shkruan sot “Koha Ditore”.

Pilotimi fillon në tri shumëkatëshe, për të cilat kanë afat të ofertimit vullnetar për të hyrë në projekt, deri të premten e kësaj jave.

Qytetarët që jetojnë në objektet shumëkatëshe në kryeqytet duhet të organizohen dhe të zgjedhin shoqatën e pronarëve të ndërtesës, dhe pastaj tri nga këto shoqata do të hyjnë në pilotim të projektit, përmes së cilave synon të rregullohet mirëmbajtja e pronës së përbashkët, e cila nuk është publike por as individuale... (më gjerësisht lexoni sot në “Koha Ditore”)

Gazetën Koha Ditore mund ta lexoni edhe online. Këtu mund të gjeni sqarimin se si mund të abonoheni.

© KOHA. Të gjitha të drejtat janë të rezervuara.

Komentet

Shto koment

Të ngjashme