Sipas shkencëtarëve, moti i ftohtë më depresiv se terroristët

Sipas shkencëtarëve, moti i ftohtë më depresiv se terroristët

26 prill 2018 13:30

Një ditë e ftohtë dhe e mjegullt është e mjaftueshme për të ulur humorin e çdo kujt, e kjo tashmë është është e provuar.

Shkencëtarët pretendojnë se impakti i motit të ftohtë mund jetë shumë më i keq nga sa mendohej.

Bazuar në një studim mbi 3.5 miliardë postime në rrjetet sociale, temperaturat nën 0 janë më tepër depresive për publikun se sa përvjetori i 11 shtatorit, sulmit terrorist që shembi 2 kullat në SHBA. Apo se sa vrasja e 14 personave në 2015 në San Bernardino.

Kërkimi është realizuar nga Dr Patrick Baylis, i Shkollës së Ekonomistëve të Vancouver në Kanada dhe Dr Nick Obradovich, nga Instituti i Teknologjisë në Massachusetts.

Komentet

Shto koment

Të ngjashme