Vetëdijesimi për Human Papilloma Virus

Vetëdijesimi për Human Papilloma Virus

05 mars 2018 18:25

Human Papilloma Virus është një virus që më së shumti lidhet me viruset e kancerit, por më së shpeshti me atë të qafës së mitrës.

Në kuadër të aktiviteteve për shënimin e kësaj date janë planifikuar disa ngjarje edhe në Kosovë, në mënyrë që të shtohet vetëdijesimi për këtë virus.

Qëllimi është që qytetarët të jenë të vëmendshëm dhe të bëjnë analizat për diagnostikim të hershëm, për të parandaluar shfaqjen e këtij virusi.

Suzana Manxhuka Kërliu, nga Bordi për Kontroll të Kancerit, shpalos detaje në intervistën e bashkangjitur:

© KOHA. Të gjitha të drejtat janë të rezervuara.

Komentet

Shto koment

Të ngjashme