Njerëzit që nuk sëmuren kurrë - ky është sekreti i tyre

Njerëzit që nuk sëmuren kurrë - ky është sekreti i tyre

05 shkurt 2018 08:13

Përveç prirjes biologjike, disa zakone jetësore bëjnë dallim midis njerëzve me imunitet të dobët dhe të fortë.

Valerie Pagendarm është një nga njerëzit që kurrë nuk sëmuren.

“Jam një infermiere dhe çdo ditë iu ekspozohem sëmundjeve, por nuk jam kurrë e sëmurë. Miqtë e mi janë ziliqarë, por unë në të vërtetë ëndërroj për ditën e sëmundjes", thotë 63-vjeçarja Valerie.

Ajo nuk e di se çfarë është përgjegjës për një imunitet kaq të fortë, por tani shkencëtarët kanë zbuluar sekretet e njerëzve të ngjashëm me të, shkruan NBC.

Përveç kësaj, shkencëtarët ekzaminuan një sërë studimesh të imunologjisë dhe zbuluan se ka patjetër zakone që e bëjnë individin më rezistues ndaj sëmundjeve. Këto janë disa prej tyre, transmeton KosovaPress:

Larja e rregullt e duarve

Lëvizja e rregullt

Menaxhimi i mirë i stresit

Të paktën shtatë orë gjumë në ditë

Konsumimi i dietave të ndryshme

Nuk shmangin pijet e ftohta dhe ndryshimet në temperaturë

Rregullisht rrinë me njerëz të tjerë

Shtoni ushqime të pasura me vitaminë B ose merrni shtesë nga kjo vitaminë

Ngrënia e ushqimit të mirë

Alkool i moderuar

Dush me ujë të vakët

Komentet

Shto koment

Të ngjashme