Kakao zvogëlon rrezikun e sulmit në zemër

Kakao zvogëlon rrezikun e sulmit në zemër

04 shkurt 2018 17:35

Hulumtimi i fundit zbuloi disa gjëra shumë interesante rreth pijeve të preferuara.

Konsumi i përditshëm i kakaos zvogëlon ngurtësinë arteriale te gratë në post-menopauzë dhe rrezikun e sulmit në zemër, tregon hulumtimi i fundit japonez.

Në këtë studim morën pjesë 26 gra në post-menopauzë. Rezultatet treguan se subjektet kishin një reduktim të ndjeshëm në frekuencën valunga, që do të thotë se ngurtësia e arterieve qendrore dhe periferike është zvogëluar, transmeton KP.

Është treguar se sasia e pijeve të kakaos është shumë më e rëndësishme sesa frekuenca e konsumit.

Komentet

Shto koment

Të ngjashme