Së shpejti vjen tatuazhi që tregon gjendjen e shëndetit tonë

Së shpejti vjen tatuazhi që tregon gjendjen e shëndetit tonë

04 shkurt 2018 09:25

Studies të Institutit Teknologjik në Massachusetts (MIT) po eksperimentojnë një tatuazh të gjallë, i cili është në gjendje që të paralajmërojë atë që e mban, se si është niveli i ndotjes apo temperaturës.

Kjo realizohet pasi tatuazhi është i stampuar në 3D dhe përbëhet nga baktere të modifikuara të zhytura në një solucion hidroxheli, transmeton ksp.

Testi është kryer me sukses në një fletë elastomeri, duke krijuar një tatuazh në formë peme, ku secila prej degëve ndryshon ngjyrën në bazë të mjedisit.

Sipas një prej bashkëstudiuesve, Hyunwoo Yuk, ky tatuazh pritet të shërbejë për përdorim mjekësor, për shembull për të kontrolluar temperaturën e trupit të njeriut, apo gjendjen e shëndetit.

Komentet

Shto koment

Të ngjashme