Kujdes nga lentet e palicencuara, mund të humbisni shikimin

Kujdes nga lentet e palicencuara, mund të humbisni shikimin

18 janar 2018 09:42

Mjekët lajmërojnë se nëse blini në internet ose treg të hapur lente kontakti të cilat, nuk janë të aprovuara nga ligjet mjekësore mund t’ju përhapin infeksione.

Badrus Hussain, një kirurg për sytë ka thënë se po trajton shumë raste kur fëmijët rreth moshës 16 vjeç janë infektuar prej lenteve. “Disa nga rastet që shohim janë pacientë që i ndajnë lentet me miqtë, përdorin të njëjtat çdo vit edhe pse ka kaluar data e skadencës si dhe kanë efekte tepër të rrezikshme që mund të përfundojnë në verbërim,” tha ai për Independent.

Kirurgu shtoi se zona e kornesë së syrit është tepër delikate, prandaj ndodh që të dëmtohet edhe nga lente të krijuara në zona laboratorike nga vetë mjekët.

Komentet

Shto koment

Të ngjashme