Kapsllëku, pse nuk duhet injoruar dhimbjet dhe fryrjen

Kapsllëku, pse nuk duhet injoruar dhimbjet dhe fryrjen

28 dhjetor 2017 22:23

Kapsllëku shpesh shoqërohet me dhimbje stomaku dhe fryrje. Ndërsa është e zakonshme në dietë, ajo mund të shkaktohet nga kanceri dhe diabeti.

Është definuar se nëse keni tre lëvizje në javë ose më pak, mund të jetë përgjegjëse për shoqërimin e fryrjes dhe dhimbjes së stomakut.

Injorimi i kapsllëkut mund të jetë vdekjeprurës, pasi mund të jetë simptomë e një serie të gjendjeve sikurse janë diabeti dhe kanceri.

Kapsllëku quhet kronik nëse zgjat disa javë ose më gjatë, sipas Klinikës Mayo.

Bllokimi në zorrë ndodh mund të shkaktohet nga kanceri i zorrëve.

Mungesa e fibrave në dietën tuaj mund të jenë njëri ndër shkaktarët e krijimit të kapsllëkut.

Janë disa masa për të eliminuar këtë si konsumimi i bananeve, qepëve dhe kumbullave të thara.

Komentet

Shto koment

Të ngjashme