Përdoruesit e kanabisit janë më të suksesshëm dhe më të lumtur?

Përdoruesit e kanabisit janë më të suksesshëm dhe më të lumtur?

07 nëntor 2017 16:20

Përdoruesit e kanabisit zakonisht ndërlidhen me përtaci, dështim dhe apati, por në kundërshtim me stereotipin e njohur, një studim i ri pohon se ata janë ndër njerëzit më të kënaqur dhe më të suksesshëm.

Hulumtuesit e BDS Analytics i anketuan ata që konsumojnë kanabis dhe ata që nuk e konsumojnë atë, për të krahasuar një sërë faktorësh mendorë, socialë dhe financiarë, duke përfshirë kënaqësinë me jetën, qëndrimet ndaj prindërve dhe të dhënat e punës. Studimi i ka analizuar të dhënat e përgjithshme të dy shteteve amerikane të cilat votuan për legalizimin e kanabisit, Californisë dhe Colorados, transmeton koha.net.

Të dhënat nga California zbuluan se 20 për qind e përdoruesve të kanabisit kishin kryer magjistraturë, ndërsa në mesin e atyre që nuk janë përdorues kanë magjistruar vetëm 12 për qind. Sa u përket financave, konsumuesit i kishin 73.470 dollarë të ardhura, ndërsa ata që nuk konsumojnë kanabis 70.000 dollarë.

Rezultate të ngjashme ishin edhe në Colorado, ku në mesin e adhuruesve të kanabisit ishin 64 për qind të të punësuarve, ndërsa në mesin e kundërshtarëve 54 për qind. Gjithashtu, 64 për qind e konsumuesve në Californi krijuan familje, ndërsa të njëjtën e bënë 55 për qind e abstenuesve.

Sa i përket kënaqësisë me jetën, pothuajse pesë nga dhjetë konsumuesit në Kolorado u dakorduan se sot janë të kënaqur me jetën e tyre të para një viti, ndërsa të njëjtën e deklaruan katër nga dhjetë abstenuesit.

Hulumtimi ka treguar se njerëzit që përdorin kanabis janë më socialë, që shpesh argëtohen në rekreacion në natyrë dhe dalin vullnetarë.

"Përdoruesit e kanabisit janë larg nga karikaturat që përdoren në përshkrimin e tyre", tha Linda Gilbert, udhëheqëse e njësisë për kërkime.

© KOHA. Të gjitha të drejtat janë të rezervuara.

Komentet

Shto koment

Të ngjashme