Ushqimi që redukton rrezikun nga sulmet në zemër

Ushqimi që redukton rrezikun nga sulmet në zemër

31 tetor 2017 18:44

Tensioni i lartë i gjakut mund të jetë shenja e parë se ju nuk jeni duke konsumuar sa duhet ushqim djegës, ka bërë të ditur një studim.

Tensioni i lartë ndërlidhet me sasinë e ushqimeve djegëse që konsumojnë njerëzit.

Konsumimi i ushqimeve të tilla ndikon në konsumimin më të ulët të kripës.

Reduktimi i sasisë së kripës në dietë, po ashtu redukton rrezikun nga sulmet në zemër dhe goditjes në tru.

Ushqimet djegëse i bëjnë njerëzit më të ndjeshëm ndaj kripës, kështu që ata përjetojnë më shumë ushqimet me më pak kripë, thonë shkencëtarët.

Konsumimi i më pak se 6gramë kripë në ditë rekomandohet nga NHS për të ndihmuar pacientët në uljen e tensionit të tyte të gjakut.

Komentet

Shto koment

Të ngjashme