Infarkti ndodh më shpesh pas gripit

Infarkti ndodh më shpesh pas gripit

25 tetor 2017 15:31

Inflamacioni dhe sulmi në zemër është i lidhur ngushtë me vaksinën e gripit, tetanozit dhe meningokokit.

Infarkti dhe inflamacioni shpesh paraqiten te njerëzit, tregojnë statistikat. Megjithatë, tani shkencëtarët britanikë kanë gjetur se paraqitja e tyre është e lidhur me vaksinën e gripit, tetanozit dhe meningokokit.

Zemra dhe goditja në tru janë veçanërisht të prira te personat e ndjeshëm, transmeton KP.

“Shkalla e goditjes në zemër ishte më e lartë tre ditë pas infektimit, dhe madje pesë herë infarkti ishte më i zakonshëm pas infeksioneve të frymëmarrjes, ndërsa 66 për qind e pacientëve raportuan infeksione post-urinare. Sulmi në tru ndodh tri herë më shpesh ndodh pas çdo infeksioni”, tha Liam Smith nga Spitali Mbretëror i Londrës, ku edhe është kryer ky hulumtim.

Komentet

Shto koment

Të ngjashme