Si të trajtohet ekzema

Si të trajtohet ekzema

22 tetor 2017 13:26

Ekzema është gjendje e lëkurës, të cilën mund ta shkaktojë lëkura e thatë dhe kruajtja. Ajo mund të prekë fëmijët dhe të rriturit.

Simptomat mund të zhvillohen në çdo zonë, ndërsa më së shumti prek duart, krahët, gjunjët, fytyrën dhe lëkurën e kokës te fëmijët.

Disa nga ushqimet që shkaktojnë ekzemën janë qumështi dhe vezët.

Shkaktari kryesor i gjendjes së lëkurës është i panjohur, por mund të shkaktohet nga sapunët, detergjentet, stresi dhe moti, transmeton KosovaPress.

Ka disa opsione, të cilat ndihmojnë në lehtësimin e simptomave, si dieta dhe mos kruajtja e pjesëve të prekura nëse është e mundur.

Komentet

Shto koment

Të ngjashme