Ngjitësi elastik mbyll plagët për 60 sekonda

Ngjitësi elastik mbyll plagët për 60 sekonda

05 tetor 2017 14:41

Një ngjitës elastik mundet në të ardhmen të trajtojë plagët e shkaktuara në aksidente të veturave ose zona lufte, pasi që ka treguar me sukses se mbyll plagët brenda një minute.

MeTro gel shihet si ngjitës potencial për shpëtimin e jetës së njeriut.

“Ekipi i inxhinierëve biomedikal nga Universiteti në Sidnej kanë zhvilluar një substancë ngjitësi, e cila është e ngjashme me salikonin që përdoret në banjë dhe pllakat e kuzhinave”, ka thënë profesori Anthony Weiss, transmeton ksp.

Sapo të vendoset në zonë, ai trajtohet me rreze ultraviolet dhe mbyll plagën brenda 60 sekondash dhe nuk lë shenja të helmimit në trup.

Komentet

Shto koment

Të ngjashme