Si mund të kapërcehet depresioni

Si mund të kapërcehet depresioni

17 May 2019 13:39

Ne po përjetojmë një shpërthim të vërtetë të depresionit në të gjithë botën dhe shumë pyesin çfarë çoi në këtë shpërthim? Sigurisht një shpjegim i detajuar i kësaj do të kërkonte shumë faqe. Megjithatë, mendoni për këto.

Përgjigjet në jetë:

-Kujtimet e hidhura nuk e riparojnë të kaluarën.

-Trishtimi nuk do të sjellë dritë në mendime.

-Dekurajimi nuk mund të ndihmojë.

-Acarimi nuk e qetëson botën e brendshme.

-Revolta nuk do të të tregojë rrugën e duhur.

-Kritika është një faktor i vetmisë më të madhe.

-Zemërimi është shoqëruesi i dështimit.

-Intoleranca nxit simpatinë.

-Zemërimi është helm për veten tuaj.

Vetë titulli i thotë të gjitha: “Përgjigjet në jetë”. Mos u lodhni së përsërituri, pasi ju ndihmojnë të ndërtoni jetën tuaj ditë pas dite, pasi gjithçka që mbillni sot korret herët a vonë. /Revista Psikologjia/

Komentet

Shto koment

Të ngjashme