Alabama ndalon abortin, mjekëve që shkelin ligjin 10 -99 vjet burgim

Alabama ndalon abortin, mjekëve që shkelin ligjin 10 -99 vjet burgim

15 May 2019 11:19

Aborti në Alabama do të quhet krim njerëzor dhe do dënohet në çdo fazë të shtatzënisë që kryhet.

Senati shtetëror i Alabama-s, i kontrolluar nga republikanët ka miratuar ligjin këtë të martë, ndonëse janë specifikuar edhe rastet përjashtuese. Nuk do të quhet krim vetëm në rastin kur shtatzënia përbën rrezik serioz për shëndetin e gruas. Ligji parashikon edhe dënime të rënda për mjekët, që nisin nga 10-99 vite burg.

Ky vendim ka sjellë debate të shumta në kongres, pasi sipas tyre ky ligj do të shtyjë të largohen nga vendi, e ndërsa nuk kanë munguar edhe protestat.

Komentet

Shto koment

Të ngjashme