Katër simptomat e kancerit

Katër simptomat e kancerit

14 February 2019 15:49

Zbulimi i hershëm i simptomave të sëmundjeve malinje rrit shanset e shërimit.

Simptomat e kancerit lehtë mund të ngatërrohen me sëmundje më pak serioze, transmeton KsP.

Megjithatë, nëse i injoroni shenjat që mund të tregojnë kancerin, do të humbni kohë të vlefshme dhe ndoshta do të zvogëloni shanset për të mposhtur këtë sëmundje.

Disa shenja janë më të lehta për t’u njohur, por këto katër simptoma nuk duhet të anashkalohen.

Ndër llojet më të zakonshme të sëmundjeve malinje janë kanceri i gjirit, kanceri i mushkërive, prostata dhe kanceri i zorrës së trashë. Nëse një ndryshim në formën e një thithi ndodh në gji, ajo është një nga simptomat më të zakonshme të kancerit, por disa shenja të tjera mund të tregojnë se bëhet fjalë për formë malinje.

Këto janë simptomat që nuk duhet injoruar pasi mund të jenë paralajmërim i hershëm i kancerit:

Humbja e oreksit

Gjakderdhje vagjinale

Vështirësi në gëlltitje

Djersitje e nxehtë gjatë natës.

Komentet

Shto koment

Të ngjashme