Studimi tregon se foshnjat vajza flenë më shumë se djemtë

Studimi tregon se foshnjat vajza flenë më shumë se djemtë

16 December 2018 16:26

Një studim i kohëve të fundit i kryer në Kanada, që përfshin 388 nëna dhe foshnjat e tyre, konfirmoi se bebet vërtet nuk flinin gjatë natës.

Në moshën gjashtë mujore, gjithë natën do të flenë vetëm 43 për qind të foshnjave, transmeton Ksp.

Më saktësisht ato do të flinin për tetë orë pa u zgjuar. Pjesa e mbetur prej 57 për qind, më shumë se gjysma, zgjoheshin disa herë. Një nga tre foshnjat nuk do të flejë për gjashtë orë.

Shkencëtarët kanë gjetur se gjumë më kualitativ kanë foshnjat që ushqehen në gji, në krahasim me ato që pinë qumësht artificial. Gjithashtu, vajzat kanë gjumë më të mirë se djemtë.

Por, ne nuk duhet të shqetësohemi për këtë, pasi hulumtimi nuk zbuloi ndonjë ndikim të keq për netët pa gjumë në zhvillimin e fëmijës dhe shëndetin e nënës.

Më e rëndësishmja është se mungesa e gjumit nuk ndikon në shëndetin e fëmijës.

Komentet

Shto koment

Të ngjashme