Pse duhet shmangur kafeina gjatë ciklit menstrual

Pse duhet shmangur kafeina gjatë ciklit menstrual

06 December 2018 09:32

Për çdo vajzë apo grua është me rëndësi të ketë kujdesin e duhur për veten gjatë kohës së ciklit menstrual.

Një nga këshillat që duhet mbajtur në mend është se gjatë menstruacioneve duhet të shmangni kafeinën, nikotinën dhe alkoolin.

Këto substanca mund të shkaktojnë tkurrje të muskujve dhe të shtojnë edhe më shumë dhimbjet, përcjell KP. Në vend të tyre, më mirë përpiquni që të pini qaj apo ujë.

Po ashtu është shumë me rëndësi që këtë kohë të jeni të hidratuar mjaftueshëm.

Komentet

Shto koment

Të ngjashme