Varësia nga seksi klasifikohet si sëmundje mendore

Varësia nga seksi klasifikohet si sëmundje mendore

12 July 2018 19:50

Organizata Botërore e Shëndetësisë klasifikoi zyrtarisht sjelljen kompulsive seksuale, përkatësisht varësinë nga gjinia si një sëmundje mendore.

Kompulsiviteti seksual është i shënuar në listën e Klasifikimit Ndërkombëtar të Sëmundjeve (ICD) -11, e cila përfaqëson një pikë kthese në jetën e atyre që vuajnë nga kjo sëmundje dhe që duan të trajtohen.

Ekspertët në mbarë botën përshëndetën vendimin e OBSH-së, pasi ajo do të çojë në kërkime dhe trajtim për të sëmurët.

Megjithëse aktualisht ka disa trajtime, ata shpresojnë se kjo do të ndryshojë së shpejti.

Shumë njerëz që vuajnë nga varësia e seksit e kanë të vështirë të pranojnë, transmeton Ksp.

Komentet

Shto koment

Të ngjashme