Heqja e qimeve nga hunda mund të shkaktojë edhe vdekjen

Heqja e qimeve nga hunda mund të shkaktojë edhe vdekjen

12 korrik 2018 08:30

Duket se disa gjëra të cilat në përditshmëri nuk u kushtojmë aspak vëmendje nga ana shëndetësore, mund të rezultojnë fatale për ne.

Shpesh mjekët janë shprehur se të depiluarit në pjesë të caktuara në trup është i rrezikshëm dhe nuk duhet bërë.

Image

Por e dini që të hiqni qimet nga hunda mund të shkaktojë edhe vdekjen?

Ja përse:

Fytyra jonë ka një pjesë që quhet “trekëndëshi i vdekjes”, në të cilin ka shumë arterie dhe vena venoze. Kjo pjesë shumë delikate fillon nga pjesa e sipërme e hundës dhe përfundon në cepat e buzëve.

Image

Duke shkulur qimet nga hunda, ju mund të keni dëmtuar njëkohësisht një venë venoze, dhe pjesa e dëmtuar bëhet shumë e ndjeshme dhe delikate duke mbledhur bakterie të rrezikshme për imunitetin.

Image

Rekomandohet që në këtë pjesë të trupit, qimet të shkurtohen por në asnjë mënyrë të shkulen.

Image

Komentet

Shto koment

Të ngjashme