Vrima e zezë për herë të parë shihet duke “ngrënë” një yll

Vrima e zezë për herë të parë shihet duke “ngrënë” një yll

16 qershor 2018 14:51

Shkencëtarët kanë parë për herë të parë se si Vrima e zezë gjigante e zhduk një yll.

Hulumtuesit më të fund kanë parë se si një vrimë e zezë gjigante kap e shpërndanë kompletë një yll.

Shkencëtarët kanë shikuar këtë ngjarje dramatike me një teleskop të sofistikuar derisa vrimë e zezë ishte larg nga toka 150 milionë vjet drite.

Vrima e Zezë shihet kur e zë yllin 20 mijën herë më të madh se sa diell ynë, dhe e shpërbën atë kompletë, duke e kthyer në miliona copa më të vogla.

© KOHA. Të gjitha të drejtat janë të rezervuara.

Komentet

Shto koment

Të ngjashme