Mami gorillë mbulon më të puthura këlyshin e saj, pamjet pak orë pas lindjes

Mami gorillë mbulon më të puthura këlyshin e saj, pamjet pak orë pas lindjes

18 prill 2018 08:56

Emri i saj është Moke dhe është këlyshi i parë i gorillës, që lind në nëntë vitet e fundit në Smithsonian’s National Zoo and Conservation Biology Insttitute të Washington.

Për Calaya kjo është eksperienca e parë si nënë dhe stafi i Smithsonian’s Nationl Zoo ka punuar gjatë për ta përgatitur për këtë eksperiencë.


Lindja e këtij ekzemplari gorille është e veçantë jo vetëm për institutin tonë por edhe për specien e saj. Gorilla e ultësirës perëndimore, është në fakt një specie që rrezikon ekzistencën e saj. Ashtu siç shpjegojnë ekspertët e Smithsonian’s, numri i kësaj specieje është zvogëluar me 60% në 20/25 vitet e fundit.

Komentet

Shto koment

Të ngjashme