Xhamitë e Britanisë së Madhe

Xhamitë e Britanisë së Madhe

13 mars 2018 13:54

Një libër i publikuar së fundmi është i mbushur me foto fantastike të larmisë së 1,500 xhamive të Britanisë së Madhe.

Nga më të voglat e deri te ndërtesat që mund të mbajnë mijëra persona, këto vende kulti janë koleksionuar nga arkitekti Shahed Saleem.

Libri është i pari që tregon me detaje arkitekturën islamike në Britani dhe titullohet “The British Mosque” (Xhamia britanike), transmeton tch.

Xhamia e parë e ndërtuar në Britaninë e Madhe ka qenë në një shtëpi në Liverpool, në vitin 1889. Ajo u ndërtua nga 20 anglezë myslimanë.

Komentet

Shto koment

Të ngjashme