Arkeologët gjejnë statujën e faraonit Remsis II

Arkeologët gjejnë statujën e faraonit Remsis II

28 shkurt 2018 08:37

Arkeologët në Egjipt kanë zbuluar pjesë të statujës, e cila i takon njërit ndër faraonëve më të famshëm të qytetit jugor Aswan.

egjiptiane e Antikitetit tha se koka dhe gjoksi i statujës së Ramses II është gjetur në Tempullin Kom Ombo gjatë projektit për të mbrojtur zonën nga dëmtimet e ujit.

Egjipti shpreson se zbulimi, së bashku edhe me zbulimet tjera të fundit, do të ndihmojë në ringjalljen e turizmit, i cili është shkatërruar pas trazirave të vitit 2011.

Ramses II, po ashtu është i njohur si Ramsesi i Madh, që ka sunduar Egjiptin gjatë periudhës 1279 deri 1213 para Krishtit.

Ai kishte zgjeruar Egjiptin deri në Sirinë moderne në lindje dhe Sudan, në jug.

Komentet

Shto koment

Të ngjashme