Paraardhësi i njeriut ka folur më herët se sa është menduar

Paraardhësi i njeriut ka folur më herët se sa është menduar

22 shkurt 2018 14:26

Paraardhësit tanë kanë mësuar të flasin shumë më herët sesa mendonim deri tani.

Ekspertët besojnë se aftësia e Homo për të notuar o të thotë se anëtarët e kësaj specie ishin në gjendje të bisedonin me njëri-tjetrin.

Profesor Daniel Everet paraqiti idenë e tij në takimin vjetor të Shoqatës Amerikane për Avancimin e Shkencës.

Shfaqja e gjuhës është ende një mister, ndërsa shumë ekspertë e shpjegojnë atë si një veçori unike të specieve tona - homosapiens.

Dëshmia më e hershme e ekzistencës së homoerectures daton në 1.9 milion vjet, që do të thotë se gjuha lindi shumë më herët se sa menduam.

thekson se forma primitive e bisedës ishte e nevojshme për të bërë atë që bënte homo erecture. Hipoteza e tij bazohet në aftësinë për të lundruar në det dhe në oqeane.

Edhe pse kanë origjinën nga Afrika Lindore, ata u përhapën në botë. Mbetjet e tyre janë gjetur në gjithë Evropën dhe Azinë, transmeton KosovaPress.

Everet shton se edhe pse njerëzit e parë mund të zhvillonin një gjuhë, kjo nuk mund të kishte ndodhur në nivelin që u përdor më vonë.

Komentet

Shto koment

Të ngjashme