Bagdadi ka një rrugë të gjerë 30 centimetra dhe të gjatë 70 metra

Bagdadi ka një rrugë të gjerë 30 centimetra dhe të gjatë 70 metra

26 janar 2018 15:07

Bagdad, 26 janar - Në pjesën e vjetër të kryeqendrës së Irakut, Bagdad, ndodhet një rrugë e ngushtë, më e ngushta në Irak me vetëm 30 centimetra gjerësi, shkruan AA.

Rruga ndodhet mes shtëpive të vjetra rreth nëntë dekada, në lagjen Kesr të Bagdadit. Banorët lokal rrugën e quajnë "derbune", që në përkthim i bie "rruga e ngushtë".

E njëjta është e gjatë 70 metra, dhe në shtrirjen e saj, janë të vendosura tetë shtëpi. Të njëjtat janë të vjetra, të lëna pas dore dhe të vogla, që në mënyrë shtesë vështirëson jetën e personave që jetojnë në to.

Njëra nga vështirësitë me të cilët përballen banorët në këtë rrugë, është se nga shkaku i ngushtësisë së saj, nuk mund të futen me vetura, prandaj produktet për nevojat shtëpiake ata i bartin me biçikleta ose në dorë.

Pronari i njërës prej shtëpive në “rrugën më të ngushtë”, Yasir Mutassar, për AA tha se nuk janë në gjendje të blejnë mobilie të reja sepse nuk kanë si ti fusin brenda shtëpisë.

"Njëherë bleva një lavatriçe, por nuk munda ta vendos në shtëpi. Tentova për disa orë, dhe më në fund u detyrova ta shes”, tha ai. Përskaj vështirësive, ai ka 35 vjet që jeton në këtë shtëpi.

Ebu Abdullah, një tjetër banor në rrugën më të ngushtë në Bagdad, thotë se kanë vështirësi edhe në rastet kur ndonjë banor ndërron jetë.

"Nëse vdes dikush, arkivolin e nxjerrim nga kulmet e shtëpive tek rruga tjetër, dhe nga atje e dërgojmë te varrezat”, rrëfen Ebu Abdullah, sipas të cilit shtëpitë e kësaj rruge janë të banuara me arabë sunitë dhe shiitë.

Komentet

Shto koment

Të ngjashme