Norvegjia më e lumtura në botë, Kosova e 78-ta

Norvegjia më e lumtura në botë, Kosova e 78-ta

20 mars 2017 11:30

Norvegjia është cilësuar si vendi më i lumtur në mesin e vendeve të Bashkimit Evropian, sipas raportit Botëror për matjen e Lumturisë të publikuar të hënën.

Kombi skandinav, i cili vitin e kaluar ishte renditur si vendi i katërt më i lumtur në botë, këtë vit është renditur në vendin e parë në bazë të disa llogaritjeve për matjen e lumturisë shoqërore.

Llogaritjet bëhen në fushat si: kujdesi, liria për të marrë vendime të jetës, bujaria, qeverisja e mirë, ndershmëria, çështjet shëndetësore dhe të ardhurat, transmeton kp.

Danimarka, këtë vit u rendit e dyta, e ndjekur nga Islanda dhe Zvicra.

Kosova, sipas raportit vjetor të Lumturisë është renditur në vendin e 78-të në botë, ndërsa Shqipëria në vendin 109 në mesin e 155 vendeve të botës.

Ja cilat janë 20 vendet më të lumtura në botë për këtë vit:

1. Norvegjia
2. Danimarka
3. Islanda
4. Zvicra
5. Finalnda
6. Holanda
7. Kanadaja
8. Zelanda e Re
9. Australia
10. Suedia

11. Izraeli
12. Kosta Rika
13. Austria
14. SHBA
15. Irlanda
16. Gjermania
17. Belgjika
18. Luksemburgu
19. Mbretëria e Bashkuar
20. Kili

Komentet

Shto koment

Të ngjashme