Kulla me Lego më e lartë në botë

Kulla me Lego më e lartë në botë

28 dhjetor 2017 18:00

Në Tel Aviv të Izraelit është ndërtuar kulla me Lego më e lartë në botë.

Kjo kullë është 36 metra dhe për ta ndërtuar janë dashur më shumë se gjysmë milioni pjesë Legoje, që janë dhuruar nga banorët e qytetit.

Projekti ishte iniciativë e mësuesve të një 8-vjeçari, i cili ndërroi jetë pas një beteje me kancerin në vitin 2014 dhe gjatë periudhës së sëmundjes ndërtonte shumë gjëra me Lego.

Rekordi i mëparshëm i kullës më të lartë me Lego mbahej nga një kullë në Milano, që ishte 35.05 metra e lartë.

Komentet

Shto koment

Të ngjashme