“Toka do të bëhet një top i zjarrtë”

“Toka do të bëhet një top i zjarrtë”

07 nëntor 2017 18:32

Një paralajmërimi i tmerrshëm vjen nga fizikanti e kozmologu i famshëm, Stephen Hawking, i cili profetizon një skenar apokaliptik.

Sipas tij toka do të shndërrohet në një top të zjarrtë brenda 600 viteve të ardhshme paralajmëron Hawking.

Fizikanti i njohur beson se rritja e madhe e popullsisë dhe kërkesat në rritje për energji do të çojnë në katastrofë, transmeton tch.

Njerëzimi duhet të fillojë të shikojë yjet për të shmangur këtë fat, argumenton ai, me “fqinjën tonë” më të afërt Alpha Centauri, kandidati më i mirë për arratisjen tonë.

Hawking u bëri thirrje investuesve të mëdhenj që të mbështesin projekte që një ditë njerëzimit t’i mundësohet udhëtimi në univers pa pasur pengesa të mëdha, në mënyrë që jeta të mos përfundojë me fundin e tokës.

Komentet

Shto koment

Të ngjashme