Si është dukur komunikacioni para 100 vjetëve

Si është dukur komunikacioni para 100 vjetëve

04 nëntor 2017 19:32

Komunikacioni në vitet e fundit ka ndryshuar shumë, por gazetat teknologjike paralajmërojnë ndryshime drastike për të ardhmen.

Në fillim të shekullit të kaluar gjërat ishin pothuajse jo të diskutueshme, transmeton Koha.net. Komunikacioni ishte dukshëm më i ngadalshëm dhe ndjesia e vozitjes ishte shumë jo e përshtatshme për dallim nga veturat e sotshme.

Paraqitjen më të mirë të mundshme të komunikacionit të para 100 vjetëve, e tregon videoja e mëposhtme e cila konsiderohet si videoja e parë e cila ka regjistruar pamjet nga kabina e një veture të atëhershme.

Pamjet në këtë video janë regjistruar në vitin 1906 në rrugët e San Franciskos, ku në komunikacion shihen duke lëvizur së bashku veturat, trenat dhe qerret, ndërsa këmbësorët mund të lëviznin kudo.

© KOHA

Komentet

Shto koment

Të ngjashme