Kina fare pranë mundësisë që të çojë turistë në hapësirë

Kina fare pranë mundësisë që të çojë turistë në hapësirë

27 tetor 2017 23:17

Kina është shumë pranë ndërtimit të një mjeti ajror që një ditë mund të çojë turistë në hapësirë.

Ajo njoftoi se ka kryer një provë të suksesshme fluturimi të minikapsulës “Traveller 3” në rajonin autonom Xinjiang Uygur.

Minikapsula, një model i anijes, me përmasa të zvogëluara, u ngrit në ajër me ndihmën e një balone me gaz heliumi, në lartësinë 20 metra nga Toka dhe fluturoi për 4 orë.

Në kapsulë ishte futur një breshkë, me qëllim që të viheshin në provë sistemet që mbështesin elementet e nevojshme për jetën gjatë fluturimit-provë.

Komentet

Shto koment

Të ngjashme