Dy mesazhet që la Albert ​Ajnshtajni për "sekretin e lumturisë"

Dy mesazhet që la Albert ​Ajnshtajni për "sekretin e lumturisë"

24 tetor 2017 16:07

Nga teoria e relativitetit në atë të lumturisë: mësuesi ngelet gjithmonë Albert Ajnshtajni. Ditën e sotme në Jeruzalem, janë nxjerrë në ankand dy mesazhet që Albert Ajnshtajn i la një kamerieri japonez.

Në mesazhet "shpirtërore" shkruhet: «Një jetë e qetë dhe modeste sjell më shumë gëzim në një kërkim jo të vazhdueshëm për suksesin» dhe «Kur ka vullnet, gjithmonë ka një mënyrë për ta bërë këtë».

Këto mesazh janë të shkruara 95 vjet më para, në vitin 1922, gjatë një udhëtimi në japoni. Në atë kohë, ai sapo kishte fituar çmimin Nobel, ndërkohë po rritej dhe fama e tij. Albert Ajnshtajni gjatë kësaj kohe ishte në Hotel Imperial në Tokio.

Komentet

Shto koment

Të ngjashme